Stappenkaart Bluetooth Speakerset

Stappenkaart Bluetooth Speakerset

De ideale hulpmiddelen om jou met kerst online te verbinden

Het leggen van contact via een video verbinding wordt steeds vanzelfsprekender. Moeilijk is daarbij om meerdere deelnemers tegelijkertijd  in beeld te krijgen. Dat gaat alleen door het apparaat waar de camera in zit verder weg te zetten. Helaas wordt daardoor ook de afstand tot de microfoon en de luidsprekers vergroot en gaat dat ten koste van de geluidskwaliteit voor beide partijen. Met de hulpmiddelen uit dit pakket bieden we jou de ideale setup om gezelschappen met elkaar te verbinden.



Silverside 3-in-1 pen

De Silverside 3-in-1 pen kun je gebruiken als balpen, of als stylus voor op een touchscreen. Maar de belangrijkste functie waarvoor we deze in het pakket hebben opgenomen is die van tablet - of telefoonhouder. Leg daarvoor de pen met de clip naar onderen op tafel. In de open ruimte tussen de clip en de bovenkant van de pen kun je jouw telefoon of tablet plaatsen. Zo zet je het apparaat met de camera erin eenvoudig wat verder van je af.


Bluetooth speaker met handsfree functie

De Bluetooth speaker met handsfree functie is een hulpmiddel om zowel de microfoon als de luidspreker midden in een gezelschap te plaatsen. Daardoor blijft de geluidskwaliteit goed, ondanks dat het scherm wat verder weg staat.  







Verbinden van de Bluetooth set met een telefoon, tablet op laptop

Stap 1: Opladen

Haal de Bluetooth speaker uit de verpakking en laad deze volledig op. Gebruik daarvoor de meegeleverde USB kabel en een USB poort op een computer, of een USB stopcontact adapter van bijvoorbeeld jouw telefoon. De aansluiting voor het opladen van de speaker zit onder het rubber dopje onderaan de linker zijkant. Tijdens het opladen brandt naast de aansluiting voor het laadsnoer een rood controlelampje. Volledig opladen duurt circa 4 uur. Met één acculading doet de speaker het circa 6 uur.


Stap 2: Bluetooth verbinding

Na het inschakelen van de speaker komt deze automatisch in koppelingsmodus  (Pairing mode) . In deze modus is de speaker zichtbaar voor andere apparaten in de buurt.  Pairing mode is te herkennen door het snel knipperen van het blauwe indicatie lampje op de speaker. De speaker kan handmatig in  Paring mode gezet worden door de knop met het Bluetooth symbool 3 seconden ingedrukt te houden. 

Nadat de speaker in de juiste modus is gezet, moet de verbinding verder worden ingesteld vanaf het apparaat waarmee je de speaker wilt verbinden.





Apple iOS


Om te verbinden op een Apple iPhone of een Apple iPad ga je naar instellingen en vervolgens naar Bluetooth. Als de speaker in pairing mode staat, verschijnt deze in 
de lijst met apparaten als Marley Chant Mini. 



Klik op de naam van de speaker om deze te verbinden. De speaker wordt nu zichtbaar onder  Mijn apparaten   en is klaar voor gebruik.






Android


Om de speaker te koppelen aan een telefoon of tablet met het Android besturingssysteem open je de instellingen en ga je naar 
Verbindingen.


Zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld en klik vervolgens op de regel om de Bluetooth instellingen te openen.


Als de speaker in pairing mode staat, verschijnt deze in de lijst met apparaten als Marley Chant Mini.

Klik op de naam van de speaker om 
deze te verbinden. Er wordt om een bevestiging gevraagd. Klik 
OK
.


De speaker wordt nu zichtbaar onder  Mijn apparaten  en is klaar voor gebruik.








Windows 10


Werk je liever op een laptop? Ook waarmee kun je de speaker verbinden. Klik op de Windows  start knop en kies in de linker balk voor 
Instellingen,
 herkenbaar aan het 
tandwiel icoontje.


Kies in het instellingen scherm  voor 
Apparaten


Klik in het vervolgscherm op 
Bluetooth- of ander apparaat toevoegen

Kies bij Type apparaat voor 
Bluetooth


Als de speaker in pairing mode staat verschijnt deze in de lijst. Klik op de naam om te verbinden. Er wordt een bevestiging getoond als het de verbinding is geslaagd.












Een video gesprek voeren

Met de inhoud van dit pakket heb je de hulpmiddelen om technisch een video gesprek tot stand te brengen. Wat je verder nog nodig hebt is de juiste software. Je kunt kiezen uit een grote hoeveelheid apps die je kunt downloaden.

Veel gebruikte oplossingen.

Thuisgebruik

gratis
Thuis / Zakelijk

gratis
Zakelijk (betaald)

gratis gasttoegang



Facetime  (uitsluitend Apple)







Tips voor een geslaagd video gesprek

Een aantal tips vanuit onze dagelijkse praktijk met zakelijke video gesprekken:

  1. Zorg voor een goede belichting. Felle verlichting of een raampartij achter jou zorgt ervoor dat jouw gezicht in de schaduw zit en je dus slecht zichtbaar bent voor de ander.

  2. Controleer jouw omgeving. Wat komt er in beeld en wat zegt dat over jou?

  3. Ben je met veel mensen in een video gesprek? Geef elkaar de ruimte en stel gericht vragen aan één gesprekspartner om te voorkomen dat iedereen door elkaar gaat praten.

  4. Draag je een bril? Let dan ook op met verlichting die voor je staat. De spiegeling zorgt ervoor dat de andere partij jou niet in de ogen kan kijken.

  5. Probeer achtergrondgeluiden te beperken. De kerstmuziek op de achtergrond kinkt misschien wel gezellig, maar de microfoon kan moeilijk onderscheid maken tussen de gesprekken en de achtergrondgeluiden, waardoor mogelijk flarden van het gesprek worden weg gefilterd.






Heb je nog vragen of wil je graag hulp?

Silverside bestaat uit een team van adoptiespecialisten. We helpen organisaties optimaal online samen te werken. Deze kerstperiode laten we jou graag gebruik maken van onze kennis. Lukt het dus niet met het verbinden van de speaker, kun je geen goede verbinding tot stand brengen, of heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op!

Je kunt jouw vraag stellen via  desk@silverside.com of via deze support portal:  https://desk.silverside.com/portal/nl/newticket

Wil je liever telefonisch geholpen worden? Bel dan 010-266 11 00.